MonkiworldJag vet inte om det är nytt eller om jag är lite efter men skitsamma. Woohoo Monki har äntligen blivit med webbshop!

How i feel (in 3 pictures) wednesday


Down the path

Klänning- chicy, Skor-Vagabond, Jacka- H&M

I helgen tror jag att det var sista dagarna man kunde gå barbent så då passade jag på.

/Squeezed the last of the late summerdays sporting bare legs. Now fall is here for real.

love how you make me smile


Gårdagens. Klänning- Chicy, Jeans- H&M, Skor- Vagabond, Tröja- Acne och solglasögon H&M.

Yesterdays clothes. Dress-Chicy, Jeans-H&M, Shoes-Vagabond and top from Acne.

Apple treeIgår åkte vi ut till Slottet och fikade på Notholmen. Jag älskar verkligen det stället.

/We went to The Castle yesterday and had coffee in Café Notholmen. I really love that place.

Like an eagle in the sky

Här ringer jag lite småförvirrad runt till syrrorna och vänner men mina sys (som tyvärr inte kunde vara där) visste självklart redan om överraskningen haha.

Jag försökte koncentrera mig vid genomgången men det gick sådär för jag var helt stissig.

Jag vågade..4000 meter!!

Jag ville skrika "im the king of the world" men jag skonade den stackars instruktören.

Thumbs up!!Yay glada över upplevelsen.


WE 'EFFIN DID IT!

Förra söndagen fick jag världens överraskning! Jag fick ett fallskärmshopp i födelsedagspresent i efterskott av min kära familj och släkt. Helt galet, jag var helt säker på att vi skulle åka till Uppsala på möbelmässa. Jaxs, mamma, jag och min farbror åkte tidigt på morgonen. Jag satt och njöt av roadtripen och anade verkligen ingenting. Jag reagerade inte ens när vi kom fram och såg en skylt som det stod Fallskärmsklubb på. Jaha tänkte jag bara, kul att det ligger flera saker på samma ställe. Helt inställd på möbler så ser jag Carro, Fuad och Cristian lite längre fram och sedan ser jag min bror. Och det var här jag inte fick ihop det och jag undrade bara två saker 1. Hur hade min bror kommit dit? 2. Sedan när hade han blivit så intresserad av möbler? Haha vi pratar chock gott folk.

Jag har alltid drömt om att få hoppa fallskärm och det har definitivt varit en av sakerna på min Bucket List. Jag tycker om att utmana mig själv, så oavsett hur sjukt nervös jag än blev så hade jag aldrig en tanke på att dra mig ur. Det är ungefär som den där känslan man känner innan man åker den där sjuka berg och dalbana. Ahhh- jag kommer att dö. fast man vet ju att man inte kommer dö haha. Min farbror hoppade han med och jag är grymt imponerad över att han vågade. Jag var lite stirrig och nervös innan men det släppte sedan på väg till planet. På planet blev jag istället jäkligt pepp!!

Det var fantastiskt. Jag vet nästan inte hur jag ska beskriva det. En frihetskänsla. Adrenalinet var på max, hjärtat slog dubbelt och utsikten var oslagbar. Allt var tyst och vackert däruppe medan jag svävade. Jag kände ett lyckorus i hela kroppen och det var en sån kick! När jag kom ner ville jag upp igen. Jag log och skrattade om vartannat. Lyckokick. Det var grymt och absolut ett av de häftigaste jag har gjort!
Tack, tack, tack för den otroliga upplevelsen! Det är ett minne för livet. Era galningar, ni lyckades verkligen lura mig! ♥


/My dear family & relatives really suprised me with a belated birthday present last sunday! I had no idea and thought we were going on a roadtrip to Uppsala. But instead they surprised me with a skydive!! Holy crap I tell you. Skydiving has been on my Bucket list forever and I did it!! It was fantastic! I was really nervous at first but while on the plane I felt really jazzed and braced. Let's do this! Guess i never saw it coming haha. Thank you, Thank you, Thank you for the amazing experience. A memory for life. You really got me there. <3


BurgundyBilder lånade av Carolines mode och Columbine

En tröja i burgundy står högt upp på min önskelista i höst.

/A top in burgundy is high up on my wishlist this fall.

Close upEn lite bättre bild på vad jag hade på mig under jackan idag. Svart och vitt.

TrenchingTrench-H&M. Skor-Vagabond. Tröja-Topshop. Skjorta Stella McCartney for H&M. Väska H&M.

Hade studiebesök på Hare Krishna idag. Har religion i skolan just nu, och ja det var minst sagt intressant. Nu ska jag äta blodpudding!

Quicky


BRUKAR DU KOMMA I TID:
När det gäller jobb, ja. Annars, sällan. Men till mitt försvar är att jag faktiskt känner mig elak och respektlös när det händer. Jag jobbar på det och har faktiskt bättrat mig väsentligt (eller hur Mia?) Men det är som en förbannelse.


HAR DU BRA KONDITION:
Hoppet är det sista som överger människan.


NÄR BLEV DU FOTAD SENAST:
Igår, av mig själv.


HUR KÄNNER DU DIG NU:

Ganska nöjd med livet. Trött och lite stressad men lugn ändå.


VANLIGASTE FÄRG PÅ DINA KLÄDER:

Det är nog en blandning mellan svart, vit och blå.


KAN DU LAGA MAT:
Kanske om jag får tid på mig och följer ett recept punkt och pricka. Men annars är jag ingen höjdare alls i köket.


VAD PLUGGAR DU:
Lärarprogrammet och just nu Pedagogik och Religion.


BLIR DU BRA PÅ KORT:
Inte så ofta men ibland så händer det.


NÄR OCH VARFÖR GRÄT DU SENAST:
Jag grät av skratt senast på WOW. Sedan grät jag lite lyckotårar i Paris och igår när jag lyssnade på Adele. Ibland så är man just i den sinnestämningen. Men jag gråter för det mesta alltid när jag skrattar.


VAR DET PINSAMT ATT SVARA PÅ DET:
Absolut inte. Känslor är aldrig pinsamma. Tycker att väldigt lite är pinsamt.


HADE DU EN BRA KVÄLL IGÅR:
Ja, det var bra och lugn söndag. Var hemma hos min pappa på söndagsmiddag. Min bror och syster var där och jammade vid pianot och jag åt ost, kex och hembakad sockerkaka och tittade på idol. Det verkar vara jag som är den som äter.


DIN FAVORITDRYCK PÅ MORGONEN:
Juice eller vatten


ÄR DU NYTTIG:
I teorin är jag väldigt nyttig, jag tänker på vad jag äter och äter hälsosamt. I praktiken, dvs verkliga livet, eh. nej. tyvärr. --->Se ovan. Men har lovat mig själv att det blir nya tag nu!


HAR DU NÅGONSIN HAFT NÅGOT JOBB:
Ja just nu. Jag har tidigare haft en kompott av olika spännande jobb. Jag har ett rätt brett register när jag tänker efter.


ÄR DU BLYG:
Nej. Men jag är reserverad och tyst ibland, speciellt om jag är i sammanhang där det är mycket folk jag inte känner.


VILKEN TID GICK DU UPP IDAG:
Jättetidigt. 5.15 no joke.


VILKET TV-SPEL SPELADE DU SENAST?
Mario Kart på Wii


VILKET TV-SPEL ÄR DITT FAVORITSPEL?
Allt med Super Mario Bros. knepiga spel som ex. Zelda är också kul.


HUR MYCKET KRÄVS FÖR ATT DU SKA BLI FULL?
Ganska mycket faktiskt.


HAR DU SPYTT OFFENTLIGT?
Det har hänt. Senast var...oj flera år sedan nu.


JAG SOVER:
Alltid på samma sida av sängen, med händerna knutna och vinklade på ett märkligt sätt. (Släktdrag, min pappa och bror sover likadant)


VAD SA DU SENAST?
Räknas det även när jag pratar med mig själv? Inte? då var det "Ok, vi ses imorrn vid spärrarna hej hej" till Cici i telefon.


VAR DU PÅ FESTIVAL I SOMRAS?
Ja, på Way out West!!


VEM RINGER DU NÄR DU ÄR ARG/LEDSEN?:
Jag tycker inte om att prata i telefon men om jag måste så är det oftast till Siri eller mamma. Min bror har också börjat åka på mina arga-samtal på sistone. Annars är min vän Mia världsbra.


VAD SKULLE DU BEHÖVA NU:
Sova


HAR DU SNYGGA SKOR:
Jag är är rätt nöjd. Har en del smashy dash skor men välkomnar gärna fler.


VAD VAR DET FÖRSTA DU SA I MORSE:
"hmm" till min spegelbild


HAR DU SOVIT I DIN EGEN SÄNG INATT:
Yes


HAR NÅGON ANNAN SOVIT I DIN SÄNG I NATT:
:)...


HAR DU KÖRKORT:
Nej! Och det börjar verkligen gå mig på nerverna. Jag ska ta det nästa år har jag bestämt, när jag har slutat skolan och har mer tid.


ÄR DU ENSAM NU:
Just exakt nu? Just exakt nu är jag väldigt ensam och det är underbart.


VAD SER DU FRAM EMOT MEST DENNA VECKA?

Fredag då jag och Mia ska gå se The Ark på grönan.

Live. laugh. Dream

Me by C

Det var en underbar känsla att få vakna upp i Paris på min födelsedag. Paris var precis allt som jag hade tänkt och drömt om att det skulle vara. Och lite till. Det är precis så klyschigt som alla säger att det är, fast på bästa sätt. Kvinnor och män går verkligen runt med en baguette under armen, det spelas dragspel på gatorna precis som på film. Det sitter faktiskt stiliga, svåra fransmän och målar på sina balkonger. Man går på romantiska gamla gator, dricker en massa vin och sitter på små cafeér. Man hör nästan soundtracket från Amelie från Montmarte spelas upp i huvudet där man går längs kullerstenarna. En av dagarna då låg jag på hotellet i min säng- i väntan på nästa äventyr och tittade ut och drömde mig bort mellan takåsarna så jag hörde dragspelsmusik nere ifrån gatan. Någon spelade La vie en rosé och i precis det ögonblicket så var jag lycklig.

Tack C, J och Mami. Jag har haft den bästa, finaste och roligaste födelsedagen man kan önska sig. älskar er.

/Paris was everything i had dreamt of and if possible, even better. The feeling of waking up in Paris on my birthday was amazing. I had one of the best, funniest and most beautiful birthdays I've ever had. Thank you so much C, J and mom. I love you.

We will always have Paris

 

 

 


Aug 2011

Carrusel

Jag längtar tillbaka.
 
I wanna go back.

BagZara.com

Åh jag tror jag har hittat min väska. Den ser helt perfekt ut nu till hösten, den är i lagom storlek och skitfin modell. Jag är faktiskt lite småkär i den svarta. Vill HA!!

11 september

För tio år sedan på den här dagen så befann jag mig i Italien. Jag minns att jag var hemma när en av mina rumskompisar kom hem och berättade att två plan flugit in i World trade center. Det kändes overkligt och ofattbart. Det var svårt att greppa vad som höll på hända. Det är det än idag. 11 september 2001 påverkade och förändrade en hel värld. Mina tankar går till alla dom som förlorade någon den dagen.

the man on the balcony
På den här balkongen mitt emot oss bodde den här söta fransmannen. Vi la märke till honom eftersom han praktiskt taget satt och skrev och tecknade från morgon till kväll. Jag undrar vad det var han jobbade på så mycket? för det var nästan maniskt och han tittade knappt upp. Så jag smygfotade honom hehe. Den mystiska mannen på balkongen. Jag undrar vem han var? Skrev han långa kärleksbrev? Var han en passionerad konstnär? Jag antar att jag aldrig kommer att få veta.
 
 
/A cute french man lived across the street and we could see him everyday from our window. He sat on his balcony everyday, drawing, writing. He seemed to be working on something, he was really focused and basically sat there from dusk til dawn. He barely looked up so I took a sneek picture of him hehe. I wonder who he was, this mysterious man on the balcony. Was he a passionated artist? Was he writing long love letters to a lost love?..I guess I'll never know.

Paris je t'aime pt 4

Part 4 <3

Jelly raspberry

Jag fick en födelsedagspresent i efterskott av tjejerna i skolan! En fin skål som passar perfekt i mitt kök, fylld med mitt favoritgodis. Det är ju jag och gelehallon, vet inte om jag ens nämnt det för dom men det blev ju helt perfekt ifall dom chansade.

Tack igen tjejer!

 

/I got a late birthday pressie from the girls in school. A very beautiful bowl filled with my favorite candy! Thank you sweeties!


The little black dress

Såhär såg jag ut på min dag då vi gick ut och åt födelsedagsmiddag i Paris!
Klänningen är köpt i butik i Paris, minns ej namnet tyvärr och skorna är ifrån Nelly. Jag invigde mina nya örhängen redan samma kväll och jag kände mig lite som Audrey Hepburn. Vi firade och skålade i champagne och vin och åt en riktigt god middag som bestod av bl.a anka och efteråt blev det självklart ostbricka. Osten är nästan det viktigaste haha. Sedan gick vi ut och utforskade latinska kvarteret (The latin Quarters) där det blev fest och dans.
 
 
/This is what i looked like when we went out for dinner on my birthday. I wore my new diamond earrings and this little black dress I bought in Paris. I felt a bit like Audrey Hepburn. We toasted in champagne, ate an amazing dinner and of course cheese! Cheese is almost the most important thing haha. After dinner we went out to dance and expolore the nightlife in The Latin quarters.

Breakfast at Tiffany'sJag måste bara visa er vad jag fick i födelsedagspresent av min kära familj. Jag blev så rörd att jag inte sa ett ord på flera minuter. Jag önskade mig nya örhängen, små och stilrena som jag kunde bära varje dag och som går med allt. Men jag trodde aldrig att jag skulle få stå vid Tiffanys och välja smycken! Nu bär jag mina underbara diamanter på örsnibbarna och det här är nog den finaste presenten jag fått.

/I got the most beautiful birthday gift from my family. Diamond earrings to wear everyday from Tiffanys! <3

Birthday girl
Min födelsedag. Det var morgonen efter Disneyland och vi hade bestämt att ta en välbehövd sovmorgon. Min mamma stod i duschen och jag sov då jag hörde att det knackade på dörren. Sömndrucket gick jag och öppnade och där stod mina fina systrar och sjöng 'Ja må hon leva' och överraskade mig i sängen med tända ljus och bakelser. <3 <3


/The day of my birthday my sisters and my mum surpised me in bed with crossiants, cakes and candels while they sang happy birthday <3

Pointillé

Skor H&M-Prickig klänning Monki-Väska H&M-Solglasögon Raybans  

Paris/Louvre

Noir et blancheDet här bar jag en av dagarna i Paris. Kjol H&M - Linne Topshop, halsband garde-robe.

/One of the outfits i wore in Paris

Paris je t'aime pt 3

Paris pt. 3.

Vi gjorde den obligatoriska sightseeingen. Vi såg Louvre, Eiffeltornet, gick längs seine, Notre dame, Triumpfbågen, Moulin Rouge och Sacre coeur som bara låg tio min från oss. Vi hade picknick och hängde vid Sacre Coeur i två dar. Vi köpte Crepe au chocolat, drack rosé och kalla öl, läste, tittade på människor, lyssnade på trubadurer och såg ut över hela Paris. Paris måste utan tvekan vara ett av de mest romantiska städer som finns. Det gör det så lätt för den där drömdaten.

/We did the sightseeing. We saw The eiffeltower, Moulin Rouge, Montmartre, The latin Quaters, Louvre, Notre Dame We walked by Seine and champs elysse and had picnic at beautiful Sacre coeur. We drank wine, ate chocolat crepes and dreamed away at the amazing view over the city. Paris must seriously be one of the most romantic cities in the world.

Laughter is timeless. Imagination has no age. And dreams are forever.

"It has that thing - the imagination, and the feeling of happy excitement - I knew when I was a kid."—Walt Disney

Dagen innan min födelsedag så åkte vi till Disneyland Paris! Ni som känner och har följ mig länge vet att jag älskar Disney. Jag är barnsligt förtjust i Disney. Så Disneyland var ett av de stora målen med min födelsedagsresa. Vädret var perfekt och en liten dröm gick i uppfyllelse. Jag var som barn på nytt första gången jag såg Slottet. De andra bara skrattade åt mig där jag stod och hoppade jämfota av lycka. För det var lycka. Och det bästa av allt var att få vara där med mina närmaste. Vi fick till och med min mamma att åka alla berg och dalbanor med oss. En dag fylld av glädje och skratt som jag alltid kommer att minnas.

/Those who know me knows Im a Disney nerd. I really love Disney so it was a dream come true to finally go to Disneyland the day before my birthday. I was happy like a kid and best of all, we got our mom to go on all the rides with us.


RSS 2.0